slo m   eng m
search
p.p. 1628, 1001 Ljubljana
051 813 633 | 031 510 898
 • Misel 1

  Without translation, I would be limited to the borders of my own country.

  Italo Calvino

 • Misel 2

  El original no es fiel a la traducción.

  Jorge Luis Borges

 • Misel 4

  Prevajanje je tudi neke vrste darežljivost do soljudi.

  Aleš Berger

 

koledar sreda, 1. julij 2020, od 16. do 19. ure
lokacija s dvorana City, City Hotel Ljubljana, Dalmatinova 15, Ljubljana
oseba za sodne tolmače, prevajalce, tolmače in druge zainteresirane
predavatelj dr. Jerca Kramberger Škerl

 

PREDAVATELJICA
Predavateljica dr. Jerca Kramberger Škerl je izredna profesorica za civilno in gospodarsko pravo ter prodekanja za študijske zadeve na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Na katedri za civilno pravo poučuje predmete Civilno pravo in postopek, Mednarodno zasebno pravo in postopek, Ustavna jamstva v civilnih postopkih in Tujo pravno terminologijo v francoščini. Je avtorica številnih znanstvenih in strokovnih člankov ter sodna tolmačka za francoski jezik. V letih 2007–2012 je kot pogodbena prevajalka – pravnica delala za Sodišče Evropske unije. Je tudi članica izpitne komisije za preizkus znanja za sodne tolmače na Centru za izobraževanje v pravosodju pri Ministrstvu za pravosodje.

VSEBINA
Predavateljica bo v tokratnem predavanju, ki je prvo od dveh, nazorno in jasno predstavila strukturo in institute ter terminologijo celotnega civilnega postopka, podrobneje pa postopek na prvi stopnji. V drugem delu, ki bo potekal jeseni oziroma ko bo epidemiološka slika to dopuščala, pa izredna pravna sredstva v civilnem postopku.

OPOZORILO V ZVEZI S PREVIDNOSTNIMI UKREPI
Pri organizaciji seminarja bomo sledili priporočilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Ministrstva za zdravje glede organizacije množičnih dogodkov. Med sedeži bo zagotovljena ustrezna razdalja, poskrbljeno bo za zračenje dvorane, na voljo bo razkužilo. Priporočamo uporabo maske.

 

POTRDILO O UDELEŽBI na seminarju, ki ga boste prejeli, velja kot dokazilo o izobraževanju, h kateremu sodne tolmače zavezujejo Direktiva 2010/64/EU o pravici do tolmačenja in prevajanja v kazenskih postopkih in zakonski pogoji Ministrstva za pravosodje. Potrdila je treba Ministrstvu za pravosodje predložiti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Irena Ivelja
koordinatorica seminarja
članica Sekcije za sodne tolmače DPTS

 

 

PRIJAVE IN KOTIZACIJA
Prijavite se lahko prek spodnjega obrazca.

Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 29. 6. 2020 do 12. ure prejeli plačilo kotizacije. Vsi udeleženci bodo po zaključku seminarja prejeli potrdilo o udeležbi in račun za plačano kotizacijo.

KOTIZACIJA znaša 40 EUR za člane društva, 60 EUR za nečlane in 20 EUR za študente (ki se morajo pred seminarjem izkazati z veljavno študentsko izkaznico).

Prosimo, da kotizacijo poravnate v navedenem roku, kot sledi:

 • prejemnik: Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije
 • račun prejemnika pri Intesa Sanpaolo: SI56 1010 0005 3561 455
 • BIC banke prejemnika: BAKOSI2X
 • referenca SI00 01072020
 • namen plačila: Kotizacija, koda namena: OTHR

Če se seminarja ne morete udeležiti, kotizacijo pa ste že plačali, odpovejte udeležbo (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.) do 29. 6. 2020 do 12. ure in kotizacijo vam bomo vrnili.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije lahko seminar odpove ali prestavi njegov datum zaradi nezadostnega števila prijav, bolezni ali siceršnje zadržanosti predavatelja in drugih nepredvidenih dogodkov ali višje sile. Društvo se zaveže, da bo vse prijavljene o taki spremembi obvestilo pravočasno oziroma takoj, ko izve za razlog odpovedi ali prestavitve datuma seminarja. Obveščanje bo potekalo po telefonu ali e-pošti. V primeru odpovedi seminarja bo društvo prijavljenim vrnilo plačano kotizacijo. Društvo bo plačano kotizacijo prijavljenim vrnilo tudi v primeru prestavitve datuma seminarja, če se na novi datum seminarja ne bodo mogli udeležiti. Društvo prijavljenim ni dolžno povrniti nobenih stroškov ali škode, ki jim nastane zaradi odpovedi ali prestavitve datuma seminarja.

 

 

Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije

Dalmatinova 2

1000 Ljubljana

051 813 633

031 510 898

Osnovni podatki

 • davčna številka: 42621526
 • matična številka: 4067983000
 • transakcijski račun, odprt pri banki Intesa Sanpaolo:
  SI56 1010 0005 3561 455
 • BIC/SWIFT koda banke: BAKOSI2X
 • Splošni pogoji poslovanja