slo m   eng m
search
p.p. 1628, 1001 Ljubljana
051 813 633 | 031 510 898
 • Misel 1

  Without translation, I would be limited to the borders of my own country.

  Italo Calvino

 • Misel 2

  El original no es fiel a la traducción.

  Jorge Luis Borges

 • Misel 4

  Prevajanje je tudi neke vrste darežljivost do soljudi.

  Aleš Berger

 

koledar sreda, 16. september 2020, od 16. do 19. ure
lokacija s dvorana City, City Hotel Ljubljana, Dalmatinova 15, Ljubljana
oseba za sodne tolmače, prevajalce, tolmače in druge zainteresirane
predavatelj dr. Jerca Kramberger Škerl

PREDAVATELJICA
Predavateljica dr. Jerca Kramberger Škerl je izredna profesorica in prodekanja na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Na katedri za civilno pravo poučuje predmete Civilno pravo in postopek, Mednarodno zasebno pravo in postopek, Ustavna jamstva v civilnih postopkih in Tujo pravno terminologijo v francoščini. Je avtorica številnih znanstvenih in strokovnih člankov. V letih 2007 – 2012 je kot pogodbena prevajalka – pravnica delala za Sodišče Evropske unije. Je tudi sodna tolmačka za francoski jezik in članica izpitne komisije za preizkus znanja za sodne tolmače na Centru za izobraževanje v pravosodju pri Ministrstvu za pravosodje.

VSEBINA
Tokratno predavanje je nadaljevanje prvega dela oziroma junijskega seminarja, na katerem smo obravnavali osnove pravdnega postopka (zakonsko podlago za pravdni postopek, vrste, načela, procesne predpostavke pravdnega postopka). Tokrat bo predavateljica nadaljevala z opisom in razlago še drugih elementov pravdnega postopka na prvi stopnji, kot so tožba, glavna obravnava, dokazovanje in sodbe. Na začetku bo z udeleženci na hitro ponovila vsebine iz junijskega seminarja. V nadaljevanju bo svojo razlago ponazorila tudi z izvirnimi listinami, ki so del postopka. Predavateljici lahko že vnaprej zastavite vprašanja iz področja pravdnega postopka, tako da jih posredujete na društveni mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

OPOZORILO V ZVEZI S PREVIDNOSTNIMI UKREPI
Pri organizaciji seminarja bomo sledili nasvetom Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Ministrstva za zdravje glede organizacije množičnih dogodkov. Med sedeži bo zagotovljena ustrezna razdalja, poskrbljeno bo za zračenje dvorane, na voljo bo razkužilo. Uporaba mask je obvezna.

 

POTRDILO O UDELEŽBI na seminarju, ki ga boste prejeli, velja kot dokazilo o izobraževanju, h kateremu sodne tolmače zavezujejo Direktiva 2010/64/EU o pravici do tolmačenja in prevajanja v kazenskih postopkih in zakonski pogoji Ministrstva za pravosodje. Potrdila je treba Ministrstvu za pravosodje predložiti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Irena Ivelja
koordinatorica seminarja
članica Sekcije za sodne tolmače DPTS

 

 

PRIJAVE IN KOTIZACIJA
Prijavite se lahko prek spodnjega obrazca.

Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 14. 9. 2020 do 12. ure prejeli plačilo kotizacije. Vsi udeleženci bodo po zaključku seminarja prejeli potrdilo o udeležbi in račun za plačano kotizacijo.

KOTIZACIJA znaša 40 EUR za člane društva, 60 EUR za nečlane in 20 EUR za študente (ki se morajo pred seminarjem izkazati z veljavno študentsko izkaznico).

Prosimo, da kotizacijo poravnate v navedenem roku, kot sledi:

 • prejemnik: Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije
 • račun prejemnika pri Intesa Sanpaolo: SI56 1010 0005 3561 455
 • BIC banke prejemnika: BAKOSI2X
 • referenca SI00 16092020
 • namen plačila: Kotizacija, koda namena: OTHR

Če se seminarja ne morete udeležiti, kotizacijo pa ste že plačali, odpovejte udeležbo (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.) do vključno 14. 9. 2020 do 12. ure in kotizacijo vam bomo vrnili.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije lahko seminar odpove ali prestavi njegov datum zaradi nezadostnega števila prijav, bolezni ali siceršnje zadržanosti predavatelja in drugih nepredvidenih dogodkov ali višje sile. Društvo se zaveže, da bo vse prijavljene o taki spremembi obvestilo pravočasno oziroma takoj, ko izve za razlog odpovedi ali prestavitve datuma seminarja. Obveščanje bo potekalo po telefonu ali e-pošti. V primeru odpovedi seminarja bo društvo prijavljenim vrnilo plačano kotizacijo. Društvo bo plačano kotizacijo prijavljenim vrnilo tudi v primeru prestavitve datuma seminarja, če se na novi datum seminarja ne bodo mogli udeležiti. Društvo prijavljenim ni dolžno povrniti nobenih stroškov ali škode, ki jim nastane zaradi odpovedi ali prestavitve datuma seminarja.

 

Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije

Dalmatinova 2

1000 Ljubljana

051 813 633

031 510 898

Osnovni podatki

 • davčna številka: 42621526
 • matična številka: 4067983000
 • transakcijski račun, odprt pri banki Intesa Sanpaolo:
  SI56 1010 0005 3561 455
 • BIC/SWIFT koda banke: BAKOSI2X
 • Splošni pogoji poslovanja