slo m   eng m
search
p.p. 1628, 1001 Ljubljana
051 813 633 | 031 510 898
 • Misel 1

  Without translation, I would be limited to the borders of my own country.

  Italo Calvino

 • Misel 2

  El original no es fiel a la traducción.

  Jorge Luis Borges

 • Misel 4

  Prevajanje je tudi neke vrste darežljivost do soljudi.

  Aleš Berger

SEMINAR ZARADI PREVENTIVNIH UKREPOV V ZVEZI S KORONA VIRUSOM ODPADE

koledar četrtek, 19. marec 2020, od 16. do 19. ure
lokacija s dvorana Iris, hotel Union, Miklošičeva 3 (vhod v nekdanji Holiday Inn)
oseba za sodne tolmače, prevajalce, tolmače in druge zainteresirane
predavatelj dr. Špela Vintar

 

Predavateljica

Dr. Špela Vintar je profesorica na Oddelku za prevajalstvo Filozofske fakultete v Ljubljani, kjer poučuje predmete Računalniško podprto prevajanje, Prevajalske tehnologije, Lokalizacijo in Terminologijo. S področjem tehnologij za prevajanje se ukvarja že prek 20 let, poleg tega je dejavna raziskovalka s številnimi objavami o računalniški obdelavi jezika, luščenju terminologije iz korpusov, strojnem prevajanju in znakovnem jeziku. Trenutno vodi mednarodni konzorcij univerz DigiLing, v okviru katerega se razvija nov študijski program za digitalno jezikoslovje.

Vsebina

Jezikovne tehnologije in strojno učenje korenito spreminjajo prevajalski proces in prinašajo nove storitve, poslovne modele, pa tudi vrsto vprašanj o prihodnosti prevajanja. Izobraževanje ponuja vpogled v najnovejše trende v jezikovni industriji in pregledno predstavi vodilne akterje na področju prevajalskih tehnologij. V drugem delu se usmerimo v sodobne raziskave in pomembne mejnike s področja nevronskega strojnega prevajanja in popravljanja strojnih prevodov, na podlagi katerih udeleženci pridobijo boljše razumevanje tehnologij prihodnosti. Izobraževanje je primerno za tehnološko radovedne udeležence.

POTRDILO O UDELEŽBI na seminarju, ki ga boste prejeli, velja kot dokazilo o izobraževanju, h kateremu sodne tolmače zavezujejo Direktiva 2010/64/EU o pravici do tolmačenja in prevajanja v kazenskih postopkih in zakonski pogoji Ministrstva za pravosodje. Potrdila je treba Ministrstvu za pravosodje predložiti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Mojca Berce
koordinatorica seminarja
članica izvršnega odbora DPTS

 

 

PRIJAVE IN KOTIZACIJA
Prijavite se lahko prek spodnjega obrazca.

Upoštevali bomo prijave, ki bodo prispele do zasedbe mest (36) in za katere bomo do vključno 17. 3. 2020 do 12. ure prejeli plačilo kotizacije. Vsi udeleženci bodo po zaključku seminarja prejeli potrdilo o udeležbi in račun za plačano kotizacijo. Pri organizaciji seminarja bomo sledili nasvetom Nacionalnega inštituta za varovanje zdravje in Ministrstva za zdravje.

KOTIZACIJA znaša 40 EUR za člane društva, 60 EUR za nečlane in 20 EUR za študente (ki se morajo pred seminarjem izkazati z veljavno študentsko izkaznico).

Prosimo, da kotizacijo poravnate v navedenem roku, kot sledi:

 • prejemnik: Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije
 • račun prejemnika pri Intesa Sanpaolo: SI56 1010 0005 3561 455
 • BIC banke prejemnika: BAKOSI2X
 • referenca SI00 19032020
 • namen plačila: Kotizacija, koda namena: OTHR

Če se seminarja ne morete udeležiti, kotizacijo pa ste že plačali, odpovejte udeležbo (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.) do 17. 3. 2020 do 12. ure in kotizacijo vam bomo vrnili.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije lahko seminar odpove ali prestavi njegov datum zaradi nezadostnega števila prijav, bolezni ali siceršnje zadržanosti predavatelja in drugih nepredvidenih dogodkov ali višje sile. Društvo se zaveže, da bo vse prijavljene o taki spremembi obvestilo pravočasno oziroma takoj, ko izve za razlog odpovedi ali prestavitve datuma seminarja. Obveščanje bo potekalo po telefonu ali e-pošti. V primeru odpovedi seminarja bo društvo prijavljenim vrnilo plačano kotizacijo. Društvo bo plačano kotizacijo prijavljenim vrnilo tudi v primeru prestavitve datuma seminarja, če se na novi datum seminarja ne bodo mogli udeležiti. Društvo prijavljenim ni dolžno povrniti nobenih stroškov ali škode, ki jim nastane zaradi odpovedi ali prestavitve datuma seminarja.

 

Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije

Dalmatinova 2

1000 Ljubljana

051 813 633

031 510 898

Osnovni podatki

 • davčna številka: 42621526
 • matična številka: 4067983000
 • transakcijski račun, odprt pri banki Intesa Sanpaolo:
  SI56 1010 0005 3561 455
 • BIC/SWIFT koda banke: BAKOSI2X
 • Splošni pogoji poslovanja