slo m   eng m
search
p.p. 1628, 1001 Ljubljana
051 813 633 | 031 510 898
 • Misel 1

  Without translation, I would be limited to the borders of my own country.

  Italo Calvino

 • Misel 2

  El original no es fiel a la traducción.

  Jorge Luis Borges

 • Misel 4

  Prevajanje je tudi neke vrste darežljivost do soljudi.

  Aleš Berger

 

koledar ponedeljek, 1. februar 2021, od 16h do 19h
lokacija s spletna platforma ZOOM
oseba za sodne tolmače, prevajalce, tolmače in druge zainteresirane
predavatelj Helena Krašovec Smolnikar

 

PREDAVATELJICA

Helena Krašovec Smolnikar je univerzitetna diplomirana nemcistka-prevajalka in profesorica angleščine, zaposlena pri najstarejši slovenski pozavarovalnici Savi Re, d.d., od leta 1996. V zavarovalnih krogih je poznana predvsem kot avtorica Angleško-slovenskega in slovensko-angleškega slovarja zavarovalništva, ki je izšel leta 2006 s podporo Slovenskega zavarovalnega združenja.

VSEBINA

Predavateljica je pripravila seminar kot dvojezičen pregled osnovnih zavarovalnih izrazov po smiselnih skopih. Izraze bo pospremila s preprostimi razlagami pojmov ob uporabi shem in preglednic. Snov je razdeljena na dva seminarja. Tokratni prvi del obravnava zavarovalniški trg ter izvajanje in razvrščanje zavarovanj. Drugi del se bo osredotočil na poročanje zavarovalnih družb, pozavarovanje in Solventnost II.

Predavanje bo ponudilo veliko iztočnic za razpravo in predavateljica upa na zanimivo izmenjavo mnenj. Udeleženci imate možnost, da ji vnaprej postavite vprašanja na temo seminarja. Naslovite jih na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do petka, 29. 1. 2021.

POTRDILO O UDELEŽBI, ki ga boste skupaj z računom prejeli po pošti v tednu po spletnem seminarju, velja kot dokazilo o izobraževanju, h kateremu sodne tolmače zavezujejo Direktiva 2010/64/EU o pravici do tolmačenja in prevajanja v kazenskih postopkih ter zakonski pogoji Ministrstva za pravosodje. Potrdilo je treba Ministrstvu za pravosodje predložiti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

TEHNIČNA NAVODILA ZA UDELEŽENCE SPLETNEGA SEMINARJA

Vsi prijavljeni na spletni seminar boste v petek, 29. 1. 2021, od društva prejeli e-poštno vabilo z gradivom v priponki. V vabilu bo povezava, ki jo lahko kliknite kadar koli in večkrat, da preskusite delovanje računalnika. Sicer pa jo kliknite do pol ure pred seminarjem in odprla se vam bo spletna stran, kjer postopajte, kot sledi:

če imate nameščeno aplikacijo Zoom in uporabniški račun, kliknite Odpri aplikacijo Zoom Meetings, nato pa počakajte, da vam gostitelj dovoli dostop;
če nimate nameščene aplikacije Zoom in je ne želite namestiti, kliknite Launch Meeting, nato pa Join from Your Browser;
če nimate nameščene aplikacije Zoom in bi jo radi namestili, kliknite Download Now, nato pa sledite navodilom za namestitev. To lahko opravite tudi kadar koli prek spletne strani Zoom, kjer kliknite oranžni gumb zgoraj desno SIGN UP, IT'S FREE.

Prosimo, da se v aplikacijo ZOOM za namen seminarja vpišete z imenom in priimkom s prijavnice.

Mojca Berce,
članica IO DPTS

 

 

PRIJAVE IN KOTIZACIJA
Prijavite se lahko prek spodnjega obrazca.

Upoštevali bomo omejeno število prijav, za katere bomo do vključno 29. 1. 2021 do 10h prejeli plačilo kotizacije.

Kotizacija znaša 40 EUR za člane društva, 60 EUR za nečlane in 20 EUR za študente. Študenti nam po e-prijavi na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. pošljite še sliko veljavne študentske izkaznice.

Prosimo, da kotizacijo poravnate v navedenem roku, kot sledi:

 • prejemnik: Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije
 • račun prejemnika pri Intesa Sanpaolo: SI56 1010 0005 3561 455
 • BIC banke prejemnika: BAKOSI2X
 • referenca SI00 01022021
 • namen plačila: Kotizacija, koda namena: OTHR

Če se seminarja ne morete udeležiti, kotizacijo pa ste že plačali, odpovejte udeležbo (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.) do 29. 1. 2021 do 10h in kotizacijo vam bomo vrnili.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije lahko seminar odpove ali prestavi njegov datum zaradi nezadostnega števila prijav, bolezni ali siceršnje zadržanosti predavatelja in drugih nepredvidenih dogodkov ali višje sile. Društvo se zaveže, da bo vse prijavljene o taki spremembi obvestilo pravočasno oziroma takoj, ko izve za razlog odpovedi ali prestavitve datuma seminarja. Obveščanje bo potekalo po telefonu ali e-pošti. V primeru odpovedi seminarja bo društvo prijavljenim vrnilo plačano kotizacijo. Društvo bo plačano kotizacijo prijavljenim vrnilo tudi v primeru prestavitve datuma seminarja, če se na novi datum seminarja ne bodo mogli udeležiti. Društvo prijavljenim ni dolžno povrniti nobenih stroškov ali škode, ki jim nastane zaradi odpovedi ali prestavitve datuma seminarja.

 

Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije

Dalmatinova 2

1000 Ljubljana

051 813 633

031 510 898

Osnovni podatki

 • davčna številka: 42621526
 • matična številka: 4067983000
 • transakcijski račun, odprt pri banki Intesa Sanpaolo:
  SI56 1010 0005 3561 455
 • BIC/SWIFT koda banke: BAKOSI2X
 • Splošni pogoji poslovanja