slo m   eng m
search
p.p. 1628, 1001 Ljubljana
051 813 633 | 031 510 898
 • Misel 1

  Without translation, I would be limited to the borders of my own country.

  Italo Calvino

 • Misel 2

  El original no es fiel a la traducción.

  Jorge Luis Borges

 • Misel 4

  Prevajanje je tudi neke vrste darežljivost do soljudi.

  Aleš Berger

Zaradi zasedbe vseh mest, prijava ni več mogoča. Namen omejitve števila prostih mest na delavnici prek platforme ZOOM je zagotoviti kakovosten prenos delavnice.

koledar torek, 22. junij 2021, od 16. do 19. ure
lokacija s spletna platforma ZOOM
oseba za sodne tolmače, prevajalce, tolmače in druge zainteresirane
predavatelj prof. dr. Primož Gorkič

 

PREDAVATELJ
Prof. dr. Primož Gorkič je diplomiral in doktoriral na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, po končanem študiju je bil gostujoči raziskovalec pri (takratnem) Inštitutu za tuje in mednarodno kazensko pravo Max-Planck (Freiburg) in gostujoči profesor na Pravni fakulteti Univerze v Zagrebu. Od leta 2004 do 2021 je delal na Pravni fakulteti v Ljubljani, najprej kot asistent, zatem kot docent in izredni profesor. Redno je sodeloval v raziskovalnih projektih z ljubljanskim Inštitutom za kriminologijo in kot svetovalec sodeloval z Vrhovnim sodiščem RS in Vrhovnim državnim tožilstvom RS. Decembra 2020 je bil izvoljen za sodnika Vrhovnega sodišča Republike Slovenije, na katerem opravlja sodniško službo od februarja 2021. Je soavtor monografij Dokazovanje v kazenskem postopku (2011) in Temelji kazenskega procesnega prava (2020).

VSEBINA
Seminar bo potekal v treh delih. V prvem delu bodo predstavljena načela kazenskega procesnega prava in tipi kazenskega postopka. V drugem delu bomo izvedeli vse in še več o različnih fazah postopka (predkazenski postopek, preiskava, obtožnica, predobravnavni narok, glavna obravnava, pritožbe in izredna pravna sredstva). V tretjem delu pa bo poudarek na institutu sporazuma o priznanju krivde in na novelah ZKP-N in ZKP-O: predavatelj bo predstavil dve novosti, to sta krepitev položaja oškodovanca in (politično) aktualni institut evropskega javnega tožilstva. Predavatelj je odličen strokovnjak za procesno pravo, občutljiv za jezik, zelo domač tudi v angleškem jeziku, zato pravi naslov za vsa strokovna in prevajalska vprašanja, ki zadevajo kazenski postopek.

OPOZORILO V ZVEZI Z IZVEDBO SPLETNEGA SEMINARJA
Pred spletno prijavo na spletni seminar si prosimo s povezave https://zoom.us/pricing namestite brezplačno verzijo programa Zoom (s pritiskom na gumb 'Sign Up, It's Free'). Za vstop na portal boste na dan seminarja na svoj naslov elektronske pošte prejeli vabilo s povezavo. Seminarja se lahko udeležite s klikom na to povezavo. Za vsa morebitna vprašanja ali tehnično podporo smo na voljo na društvenem mailu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

POTRDILO O UDELEŽBI na seminarju, ki ga boste prejeli, velja kot dokazilo o izobraževanju, h kateremu sodne tolmače zavezujejo Direktiva 2010/64/EU o pravici do tolmačenja in prevajanja v kazenskih postopkih in zakonski pogoji Ministrstva za pravosodje. Potrdila je treba Ministrstvu za pravosodje predložiti na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Irena Ivelja
koordinatorica seminarja
članica vodstva Sekcije sodnih tolmačev DPTS

 

 

PRIJAVE IN PLAČILO
Prijavite se lahko prek spodnjega obrazca.

Upoštevali bomo prijave, za katere bomo do vključno 21. 6. 2021 do 10. ure prejeli plačilo kotizacije. Vsi udeleženci bodo po zaključku seminarja prejeli potrdilo o udeležbi in račun za plačano kotizacijo.

KOTIZACIJA znaša 40 EUR za člane društva, 60 EUR za nečlane in 20 EUR za študente (ki se morajo pred seminarjem izkazati z veljavno študentsko izkaznico).

Prosimo, da kotizacijo poravnate v navedenem roku, kot sledi:

prejemnik: Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije
račun prejemnika pri Intesa Sanpaolo: SI56 1010 0005 3561 455
BIC banke prejemnika: BAKOSI2X
referenca SI00 22062021
namen plačila: Kotizacija, koda namena: OTHR

Če se seminarja ne morete udeležiti, kotizacijo pa ste že plačali, odpovejte udeležbo (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.) do 21. 6. 2021 do 10. ure in kotizacijo vam bomo vrnili.

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije lahko seminar odpove ali prestavi njegov datum zaradi nezadostnega števila prijav, bolezni ali siceršnje zadržanosti predavatelja in drugih nepredvidenih dogodkov ali višje sile. Društvo se zaveže, da bo vse prijavljene o taki spremembi obvestilo pravočasno oziroma takoj, ko izve za razlog odpovedi ali prestavitve datuma seminarja. Obveščanje bo potekalo po telefonu ali e-pošti. V primeru odpovedi seminarja bo društvo prijavljenim vrnilo plačano kotizacijo. Društvo bo plačano kotizacijo prijavljenim vrnilo tudi v primeru prestavitve datuma seminarja, če se na novi datum seminarja ne bodo mogli udeležiti. Društvo prijavljenim ni dolžno povrniti nobenih stroškov ali škode, ki jim nastane zaradi odpovedi ali prestavitve datuma seminarja.

 

 

Društvo prevajalcev in tolmačev Slovenije

Dalmatinova 2

1000 Ljubljana

051 813 633

031 510 898

Osnovni podatki

 • davčna številka: 42621526
 • matična številka: 4067983000
 • transakcijski račun, odprt pri banki Intesa Sanpaolo:
  SI56 1010 0005 3561 455
 • BIC/SWIFT koda banke: BAKOSI2X
 • Splošni pogoji poslovanja